Sute de persoane au fost evacuate de urgență după o amenințare cu bombă pe aeroport. Trupele speciale și pirotehniștii au intervenit de urgență pentru a evacuat toți turiștii, dar și personalul aeroportului. Alerta s-a dat pe aeroportul din Chișinău, acolo unde printre sutele de pasageri afectați de zborurile anulate au fost și români care trebuiau să ajungă la București. 

Activitatea Aeroportului Internațional Chișinău a fost suspendată, iar pe teritoriul acestuia au avut loc verificări după ce autoritățile au fost alertate despre existența unui obiect explozibil.

Amenințarea a fost confirmată ca fiind falsă de către Inspectoratului General al Polițeii de Frontieră (IGPF).

 
 

În contextul alarmei cu bombe, reprezentanții IGPF au subliniat „importanța și necesitatea respectării măsurilor restrictive pentru accesul în aeroport, acestea fiind esențiale în situațiile de urgență pentru a facilita evacuarea rapidă a persoanelor și a garanta siguranța acestora”.

În plus, compania Tarom a mai informat că restricțiile din domeniul aviatic din această perioadă generate de situația meteo, la care se adaugă capacitatea de furnizare a serviciilor de trafic aerian specific fiecărui aeroport în parte, pot genera modificarea programului de zbor, întârzieri și chiar anulări pentru cursele regulate.

 
 

„Compania TAROM depune toate eforturile și ia măsurile necesare pentru a reduce impactul pe care această situație l-ar putea avea în planul de călătorie al pasagerilor afectați, iar aceștia vor fi informați despre noile aranjamente de zbor”, a mai transmis sursa citată.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentNATO va trimite un emisar special permanent în Ucraina
Articolul următorZelenski către Donald Trump: Dacă ai un plan pentru a pune capăt războiului, spune-l acum