Poliţia australiană a descris marţi drept “act terorist” un atac cu cuţitul comis cu o zi înainte de un adolescent într-o biserică asiriană din suburbiile oraşului Sydney, incident ce a declanşat furia credincioşilor şi ciocniri în stradă. În urma agresiunii, un episcop şi adolescentul suspect primesc îngrijiri pentru “răni care nu le pun viaţa în pericol”. Tânărul a fost, de altfel, arestat.

“După ce am luat în considerare toate elementele, am declarat că este vorba despre un act terorist”, a anunţat Karen Webb, comisar de poliţie din New South Wales, într-o conferinţă de presă, potrivit AFP preluată de Agerpres.

Acest atac este considerat un act de “extremism” religios, a adăugat ea, precizând că suspectul este “cunoscut de poliţie”, dar nu figurează în niciun fişier antiterorist.

Acest nou atac a avut loc la două zile după o altă agresiune cu armă albă care a făcut şase morţi, dintre care cinci femei, sâmbătă într-un centru comercial din Sydney. Motivul terorist a fost exclus pentru acest atac comis de un bărbat suferind de o maladie mintală care a fost împuşcat.

Potrivit unei transmisiuni în direct a slujbei religioase, un tânăr îmbrăcat în negru s-a apropiat luni seară de altar, a ridicat braţul drept şi l-a înjunghiat cu un cuţit pe episcopul comunităţii asiriene Mar Mari Emmanuel, provocând panică şi ţipete printre credincioşi.

Mai multe persoane s-au repezit să-l ajute pe cleric şi să-l imobilizeze pe atacator, potrivit imaginilor.

Viaţa episcopului comunităţii asiriene – o ramură a creştinilor din Orient – nu este în pericol, nici cea a celorlalţi răniţi, a spus poliţia.

Suspectul primeşte îngrijiri pentru răni la mâini şi a fost dus într-un loc sigur după ce atacul a stârnit furie în rândul credincioşilor, a declarat Andrew Holland, un înalt responsabil al poliţiei din statul New South Wales.

Potrivit salvatorilor, patru bărbaţi cu vârste între 20 şi 70 de ani primesc îngrijiri pentru plăgi deschise.

Citește și Atac violent într-un centru comercial din Sydney: Mai multe persoane rănite, sute de oameni evacuați

Sursa: Newsinn

Articolul precedentTensiuni uriașe, în Orientul Mijlociu. Israel decide să atace Iran în forță
Articolul următorAstăzi va fi aprinsă Flacăra Olimpică