A fost alertă pe Aeroportul internațional Otopeni, miercuri dimineață, după ce pasagerul unei curse Lufthansa a făcut stop cardiac la bord. 

Miercuri, 19 octombrie, Serviciul de Asistență Medicală al Aeroportului Internațional Henri Coandă București a reușit din nou să intervină cu succes și să salveze viața unui pasager în vârstă de 36 de ani,, a transmis Serviciul Comunicare Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Pasagerul se afla la bordul aeronavei companiei aeriene Lufthansa, care efectua un zbor pe pe ruta New Delhi (India) – Frankfurt (Germania). Aeronava a aterizat pe AIHCB la ora 07:13.

După aterizare, la bordul aeronavei a urcat un echipaj medical al aeroportului, reuşind să stabilizeze pasagerul, care suferise un atac de cord. Conform procedurilor specifice, la aeronavă a fost chemat și un echipaj SMURD; acesta a preluat pacientul și l-a transportat la spital. 

Avionul urmează să își continue zborul către Frankfurt. Traficul aerian pe aeroport s-a desfășurat în condiţii normale.

Faptul că, în situații de urgențe medicale, piloții aeronavelor care survolează regiunea sud-est europeană aleg să aterizeze la Otopeni vine să dovedească încă o dată profesionalismul și dedicarea echipei medicale și personalului de sol al aeroportului CN Aeroporturi București.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentSpitalele din Germania riscă să dea faliment din cauza costurilor energiei
Articolul următorBloomberg: Twitter cere unora dintre angajaţii concediaţi să se întoarcă la serviciu