Florin Cîțu a criticat duminică seara, într-o intervenție la un post TV planul guvernului de a mări impozitele pentru a acoperi gaura la bugetuld e stat. Acesta a precizat că nu trebuie crescute accizele și că trebuie respectat calendarul reformelor din PNRR.

„Cred că în acest moment a merge în afara a ceea ce avem în PNRR și calendarul pentru accize este o mare greșeală. În primul rând avem dovada că Ordonanța 16 din 2022 nu a adus mai mulți bani la buget, din contră, economia se duce în cap, de la o creștere economică de 6% în 2021, am ajuns la 2%, inflația a crescut iar să mergi în aceeași direcție înseamnă că nu înveți din greșeli. Execuția bugetară arată foarte clar că acest deficit vine din cheltuieli mai mari. Soluția e la reducerea cheltuielilor.

În PNRR sunt trei reforme mari și late: pensii speciale, pensii și reforma salarizării, dacă mai adăugăm și reforma administrației publice am avea destui bani să reducem taxele și apoi să reducem inflația. Ar fi o greșeală să creștem acum taxe pentru că ar fi nedrept. Românii să păstreze un aparat de stat supradimensionat și să crești taxele tot pe sectorul privat și în același timp să dai cu piciorul banilor din PNRR”, a afirmat Cîțu la B1 TV.

Cîțu: În PNL nu va mai exista susținere

„O creștere de taxe astăzi, când inflația este mare înseamnă o creștere a prețurilor. În același timp ar însemna încă o lovitură dată economiei care și așa gâfâie, încă o lovitură dată românilor care au fost sărăciți de inflație și taxe în ultimul an și jumătate. Nu cred că aceasta este soluția și nu cred că se merge în această direcție. Gaura este de 40 de miliarde de lei. Toate aceste măsuri adunate dacă aduc 6-7 miliarde de lei.

Soluția este să implementăm reformele din PNRR care aduc bani gratis din UE și acoperim deficitul bugetar și apoi putem să reducem și taxe pentru că taxarea pe forța de muncă este cea mai mare din UE. Reducem deficitul, reducem și inflația. Dacăs e merge în direcțoa taxelor în PNL nu va exista susținere pentrua ceastă măsură. Asta înseamnă că punem cruce acestei economii și o omorâm de tot”, a mai declarat Cîțu.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentVictor Ponta nu crede că demisiile lui Budăi şi Firea vor rezolva problemele din azile: Dacă cineva a furat din banii bătrânilor, trebuie să stea la închisoare
Articolul următorGeorge Simion le închide ușa AUR în nas: ”Nu o luăm nici pe Firea, nici useriști!”