Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă afirmă că zona Mării Negre a devenit un “punct fierbinte al globului, dar şi o zonă de mare relevanţă strategică pentru partenerii noştri nord-atlantici”, punctând că securitatea acestor ape asigură stabilitatea întregii regiuni şi transformă România într-un furnizor important de securitate. Șeful Senatului a subliniat, în context, că “poziţia unică a României a îndreptat ochii tuturor către capacităţile noastre navale”.

“Acest an aduce o serie de provocări în zona Mării Negre, care a devenit un punct fierbinte al globului, dar şi o zonă de mare relevanţă strategică pentru partenerii noştri nord-atlantici. Securitatea acestor ape asigură stabilitatea întregii regiuni şi transformă România într-un furnizor important de securitate. Acum, contextul geostrategic este marcat la Marea Neagră de ameninţările ruseşti, de îngreunarea de către Moscova a traficului comercial, de atacarea unor porturi civile pentru periclitarea siguranţei alimentare internaţionale. Poziţia unică a României – atât din punct de vedere terestru, cât şi maritim – a îndreptat ochii tuturor către capacităţile noastre navale”, a transmis Ciucă, potrivit Agerpres, în discursul susținut la festivităţile organizate la Comandamentul Flotei Constanţa cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei.

El îşi exprimă încrederea că “oamenii inimoşi şi profesionişti” din Forţele Navale Române se vor ridica la înălţimea aşteptărilor lumii libere.

“Cu ocazia Zilei Marinei Române, urez personalului militar şi civil care navighează sub drapelul ţării pe mările şi oceanele lumii multă sănătate şi putere de muncă. Gândurile tuturor se îndreaptă astăzi către marinarii care lucrează în condiţii solicitante şi depun eforturi majore pentru îndeplinirea misiunilor cu dedicare şi profesionalism, atât în apele noastre teritoriale, cât şi pe alte meridiane”, a spus preşedintele Senatului.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentVictor Ponta: ”Am copii destul de mari. Eu nu cred că le voi cere copiilor să rămână aici, să muncească să plătească datoriile noastre”
Articolul următorTeoriile conspirației despre vaccinare, pun copiii în pericol. Rafila: Sunt incorecte