Sunt cozi uriașe la băncile de alimente din Germania. Atât de mulți oameni au venit să ceară donații, încât o treime din acestea și-au atins deja capacitatea maximă și au fost nevoite să impună limite de primire. 

De la începutul anului și până în prezent, băncile pentru alimente din Germania au înregistrat o creștere de 50% a numărului de clienți. Organizațiile neguvernamentale care gestionează aceste proceduri spun că lucrurile sunt extrem de grave, iar cantitatea de hrană este în scădere.

„Situația este dramatică. Sunt oameni bătrâni care dorm pe podea pentru că nu își permit un pat nou. Acum vin și facturile la energie în plus, iar prețul alimentelor crește atât de rapid, încât primim tot mai multe telefoane de la oameni care, până pe data de 20 a lunii, au rămas fără mâncare”, spune un angajat.

Și voluntarii sunt puși într-o situație solicitantă din punct de vedere psihologic. Mulți sunt puși în situația de a-i refuza pe cei aflați la ananghie.

„Pensia noastră este de aproximativ 1.200 de dolari, dar cum 840 sunt doar pentru chirie, fără să includem mâncarea, produsele sanitare sau medicamentele, nu este suficient”, spune un pensionar.

La fel ca multe alte țări europene, Germania se confruntă cu niveluri record de inflație și cu creșterea accelerată a costului vieții. Potrivit unui studiu realizat în luna octombrie, familiile cu venituri mici sunt cel mai grav afectate de această situație. 

Sursa: Realitatea Din Germania

Articolul precedentCoreea de Nord amenință cu o reacție militară fermă după exercițiile aeriene comune SUA – Coreea de Sud
Articolul următorRĂZBOI UCRAINA. Americanii mută un radar de mare putere în România, la granița cu ucrainenii