Inundații masive în Mehedinți după ploile neobișnuite din ultimele ore. Gospodăriile oamenilor au fost complet inundate, iar zeci de hectare de terenuri agricole fost distruse de potop. Mai grav este că apele râului Drincea au ieșit din matcă și au reușit să acopere peste noapte toată munca oamenilor dintr-un sat. Nici în Dolj situația nu a fost mai bună. Oamenii încearcă să recupereze tot ce pot, însă ploile le-au inundat toate recoltele, iar pagubele sunt uriașe. 

Sunt imagini de coșmar trăite de locuitorii din comuna doljeană Desa. În curți și în grajduri, totul s-a transformat într-o baltă imensă în urma ploilor puternice. Oamenii abia dacă pot face față și cu greu pot evacua cantitățile uriașe de apă.

“Am mutat caii care au fost inauntru si acum au venit de la pompieri sa scoata apa, a plouat torential. Incercam sa curatam ce este aici si sa facem umplutura, pentru că momentan ei nu pot intra în grajduri”, spune un localnic.

Solariile au fost cele mai afectate de vremea rea. Toată munca de un an a oamenilor s-a scufundat pur și simplu.

Scenariul este același și în satele din Mehedinți. Străzile au fost inundate până la refuz, iar pompierii au fost chemați de urgență ca să evacueze apa din gospodării. Sătenii au privit neputincioși în fața dezastrului: recoltele au fost luate de ape și tot ce au mai putut salva au fost animalele din curți.

Nouă gospodării au fost inundate total. Reprezentanții primăriei Bâcleș au intervenit cu utilaje și au săpat șanțuri pentru evacuarea șuvoaielor. Pericolul, însă, nu a dispărut: autoritățile au avertizat că un cod roșu de ploi abundente este în vigoare și zilele următoare. 

Articolul precedentCabinetul Ciolacu. Când va avea loc audierea miniștrilor și votul de învestitură
Articolul următorFumatul ar putea fi interzis în mașinile personale și stațiile de transport în comun