Administrația Națională de Meteorologie a emis primele atenționări de caniculă și disconfort termic accentuat. În următoarele zile, România va avea parte de temperaturi de foc, dar și de furtuni extreme.

Interval de valabilitate: 22 iunie, ora 11 – 22 iunie, ora 22
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în zona de munte. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Începând de vineri seară (23 iunie) instabilitatea atmosferică se va accentua dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara.

Imagine

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: disconfort termic ridicat, caniculă
Interval de valabilitate: 22, 23, 24 iunie
Zone afectate: conform textului

Disconfortul termic va fi ridicat, joi (22 iunie) în regiunile vestice și sud-vestice, vineri în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă cu precădere în sud și est, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, iar la câmpie va fi caniculă.

Articolul precedentKlaus Iohannis, la întrevederea cu ambasadorii UE: Aderarea la Schengen rămâne obiectiv prioritar al României
Articolul următorSURSE: Prețurile alimentelor, reduse și PLAFONATE trei luni – Guvernul a primit lista cu mâncarea ieftinită