Europa se află în faţa unui război brutal de agresiune, neprovocat şi injust, iniţiat de Rusia împotriva Ucrainei. Acest conflict nu afectează doar suveranitatea şi interesele poporului ucrainean, ci riscă să destabilizeze profund ordinea internaţională bazată pe reguli, a transmis, joi, preşedintele Klaus Iohannis în mesajul cu prilejul Zilei Eroilor, prezentat de către Ion Oprişor, Consilier Prezidenţial – Departamentul Securităţii Naţionale, în cadrul ceremoniei desfăşurate la Monumentul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I din Capitală.

”În fiecare an, de Înălţarea Domnului, celebrăm Ziua Eroilor pentru a aduce un pios omagiu tuturor înaintaşilor noştri care s-au jertfit pentru libertatea şi independenţa naţiunii, pentru crearea şi dezvoltarea statului român naţional şi unitar. Este o zi cu semnificaţii profunde, în care reperele istorice şi puterea credinţei se întrepătrund şi ne reamintesc că jertfa eroilor neamului pentru atingerea intereselor naţionale nu a fost în zadar”, a declarat preşedintele, potrivit Administrației Prezidențiale.

Şeful statului arată că ”avem cu toţii datoria să-i onorăm cu deosebit respect pe cei care au făcut sacrificiul suprem pentru ca noi astăzi să trăim în libertate şi democraţie”.

Ciolacu, de Ziua Eroilor: Prin jertfa lor, au scris istorie și au deschis drumuri către împlinirea aspirațiilor de libertate, demnitate și prosperitate

 
 

”În acelaşi timp, ne manifestăm recunoştinţa faţă de eroii care au supravieţuit ororilor celui de-al Doilea Război Mondial, faţă de cei care s-au opus dictaturii comuniste şi care au luptat pentru libertate în timpul Revoluţiei din decembrie 1989, contribuind decisiv la înlăturarea regimului totalitar din România”, mai afirmă preşedintele.

Potrivit lui Klaus Iohannis, ”abnegaţia, curajul şi ataşamentul lor nezdruncinat pentru valorile naţionale reprezintă cel mai bun exemplu pentru generaţiile viitoare de a acţiona astfel încât să preţuiască şi să protejeze aceleaşi principii şi valori fundamentale”.

 
 

”Libertatea, democraţia, statul de drept, menţinerea unor societăţi în care cetăţenii sunt apăraţi şi mereu în siguranţă – toate acestea par, de multe ori, a fi garantate de la sine, mai ales în lunga perioadă de pace pe care a avut-o continentul nostru. Din păcate, realităţile recente ne dovedesc că pot apărea oricând pericole la adresa securităţii zonei noastre pe care nu le mai credeam posibile. Astăzi, suntem martori ai unor provocări majore, iar Europa se află în faţa unui război brutal de agresiune, neprovocat şi injust, iniţiat de Rusia împotriva Ucrainei. Acest conflict nu afectează doar suveranitatea şi interesele poporului ucrainean, ci riscă să destabilizeze profund ordinea internaţională bazată pe reguli”, afirmă preşedintele.

”Trebuie să învăţăm din lecţiile istoriei, astfel încât greşelile trecutului să nu mai fie repetate. Este responsabilitatea generaţiei noastre să se asigure că manifestările autocratice, imperialiste şi extremiste sunt contracarate şi este instaurată o pace durabilă. Transmit aprecierea mea tuturor reprezentanţilor structurilor din sistemul naţional de apărare care continuă să-şi pună viaţa în pericol pentru apărarea intereselor României, dar şi pentru toţi acei eroi nevăzuţi care acţionează, zi de zi, cu dăruire şi curaj pentru salvarea vieţii semenilor lor şi pentru ca înaltele valori umane să fie respectate şi asigurate. Glorie eternă eroilor noştri! Dumnezeu să îi odihnească în pace pe toţi martirii neamului!”, a mai spus Iohannis.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentFiul președintelui SUA riscă până la 25 de ani după gratii! Reacția lui Joe Biden după aflarea sentinței
Articolul următorDocument exploziv: Florian Coldea, consilierul premierului Albaniei. Edi Rama, implicat într-o rețea de droguri și trafic de persoane. Anca Alexandrescu: Lucrurile merg și către o zonă de MAFIE