Pugilista română Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Jocurile Europene de la Cracovia Malopolska, precum şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, după ce s-a calificat în semifinalele categoriei 54 kg.

Perijoc, campioană europeană în 2019 şi vicecampioană mondială în 2022, a învins-o, miercuri, pe poloneza Sandra Drabik, la puncte (5-0), în sferturile cat. 54 kg.

Perijoc a devenit astfel al treilea sportiv român calificat la JO 2024, după atleta de origine kenyană Delvine Relin Meringor (CSA Steaua), care a realizat în martie baremul la maraton, cu prilejul cursei de la Barcelona, şi înotătorul David Popovici, care a realizat în aprilie baremul la 100 m liber, cu prilejul Campionatelor Naţionale de la Otopeni.

Lăcrămioara Perijoc va boxa în semifinale cu turcoaica Hatice Akbaş, campioana mondială en titre, pe 30 iunie.

Jocurile Europene constituie criteriu de calificare pentru JO 2024, iar pugiliştii români care ating semifinalele obţin biletele pentru JO 2024.

România participă la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska (21 iunie-2 iulie) cu 150 de sportivi, 74 la feminin, 76 la masculin, la 18 discipline sportive: atletism, badminton, baschet, box, ciclism, judo, kaiac-canoe, karate, rugby, sărituri cu schiurile, sărituri în apă, scrimă, taekwondo, tenis de masă, teqball, tir cu arcul, tir sportiv, triatlon.

Articolul precedentTradiții și obiceiuri de Sfinții Petru și Pavel
Articolul următorFebra Q a ajuns în România. Unde s-a înregistrat primul caz. Simptomele care trebuie să te trimită urgent la medic