Cei mai periculoși interlopi din România sunt în spatele gratiilor! Membrii clanului Caran au fost arestați la finalul unor audieri maraton, printre aceștia și capii rețelei. În paralel, apar noi detalii înfiorătoare despre felul în care interlopii au pus monopol pe centrul Capitalei. Toate acestea ar fi fost posibile cu mai multe legături strânse la nivel înalt, până la fostul șef SRI, Florian Coldea. 

Milioane de dolari furate, 17 infracțiuni comise și atacuri sângeroase în plină stradă. Cu asta s-au ocupat în ultimii ani cei 46 de membri ai clanului Caran. Interlopii au reușit într-un timp foarte scurt să pună bazele celei mai temute grupări din țară. Totul cu ajutorul serviciilor, susține analistul Cozmin Gușă.

“Au spus că 6 milioane de euro cel puțin din cei 15 milioane anchetați că ar fi spălați, o parte dintre ei, o parte rulați de cămătarii Caran, provin de la Florian Coldea care le-ar fi furnizat această cantiate de cash, ca să o înmulțească, ulterior să o spele la sfaturile unor prieteni comuni, între Carani și Coldea”, a declarat Cozmin Gușă.

Procurorii i-au filat pe liderii clanului Caran timp de 3 ani. Interceptările arată modul în care acționau membrii grupării, dar și atitudinea lor sfidătoare față de oamenii legii. În vreme ce unii interlopi îi țineau de vorbă și îi derutau pe agenți, cei care aveau armele asupra lor fugeau cu mașinile.

STENOGRAME DIICOT:

Agent 3: Ia uite-i, ia uite-i! *Indică cu degetul către autoturismele care au demarat în trombă îndepărtându-se din zonă*
Nasture Anghel-Marian: Nu fuge, nu fuge, ce-a făcut?
Răducanu Constantin: Ce? Ți-a făcut ceva? A bătut pe cineva? Rămân eu cu matale!
Nasture Anghel-Marian: Nu te mai agita că nu fuge nimeni, gata!
Răducanu Constantin: Nu opune nimeni rezistență! Matale stai aici că sunt Costel a lu\” Caran, îți zic din prima cine sunt!
Agent 3: Cinci-șase mașini au plecat!
Nasture Anghel-Marian: Am făcut schimb bre de mașini! Ce-am făcut?
sursa: dosar DIICOT

De altfel, anchetatorii au aflat că suspecții erau protejați de alți polițiști. Mai mult, potrivit unor surse, gruparea interlopă este cea care îl finanța pe patronul echipei CFR Cluj, Nelu Varga.

La percheziții, procurorii au găsit în casele fraților Caran un adevărat arsenal: pistoale, macete, baionete, dispozitive de bruiaj și droguri. În plus, suspecții au rămas fără un milion de euro și fără 10 mașini de lux și zeci de ceasuri și genți. 

 

 
 

 

Articolul precedentRomânia ar putea să cumpere un avion prezidențial
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET