Un nou scandal izbucnește la Bruxelles cu liderii de la București. Comisia Europeană contrazice Guvernul cu privire la succesul renegocierii PNRR. În țară politicienii se laudă că au reușit să elimine acel 9,4% din PIB pentru plata pensiilor. Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, s-a îmbrăcat cu bluza norocoasă pe care are inscripționat procentul tăiat. 

Parlamentarul se laudă că a reușit să îl convingă pe comisarul pentru Muncă, Nicolas Schmit, să accepte eliminarea plafonului.

Cu toate acestea, Comisia Europeană a trimis un comunicat în care nu vorbește deloc despre pensii, ci despre sumele alocate României prin programul REPowerEU.

Bruxelles aprobă Planul de Redresare și Reziliență modificat al României în valoare de 28,5 miliarde de euro. 

„Comisia Europeană a aprobat, astăzi, noua formă a PNRR, iar aceasta nu mai conține plafonul de 9,4% din PIB la pensii! Încă de când am preluat mandatul de ministru al Muncii, în noiembrie 2021, am luptat pentru eliminarea acestei nedreptăți care a fost făcută pensionarilor români, dar și actualilor angajați, care vor ieși la pensie până în 2070.

Primul pe care l-am convins a fost comisarul pentru Muncă, Nicolas Schmit, și iată, că astăzi, întreaga Comisie a acceptat. Bineînțeles că nu am putut singur, ci alături de Marcel Ciolacu și de întreaga conducere a PSD, cărora le mulțumesc pentru susținere!”, a transmis Marius Budăi.

Articolul precedentColonel SRI, acuzat că a divulgat secrete de stat
Articolul următorPeste 10.000 de civili ucraineni au fost uciși de la începutul războiului