Clubul de Presă salută intervenția președintelui PSD, Marcel Ciolacu, premier al României, prin care acesta a anulat decizia abuzivă luată de către conducerea partidului și care practic a instituit un embargo asupra televiziunii Realitatea Plus, care a preluat în ultimele zile criticile extrem de dure ale transportatorilor și fermierilor împotriva ministrului Sorin Grindeanu.

Este pozitiv faptul că PSD a recunoscut implicit că a comis un exces, un atac frontal asupra libertății presei, care până la urmă îngrădea dreptul cetățeanului la o corectă și completă informare.

Este regretabil că acest an electoral extrem de important a debutat printr-un asemenea abuz, dar este pozitiv în același timp că abuzul a fost asumat și recunoscut, astfel încât demnitarii Guvernului și ai partidului vor putea să răspundă prin intermediul redacției Realitatea Plus întrebărilor, sugestiilor și criticilor cetățenilor.

Dar tocmai fiindcă am intrat într-un an electoral extrem de important, Clubul de Presă îi solicită premierului Marcel Ciolacu să continue efortul de a restabili o relație corectă cu presa și, în vederea creșterii eficienței actului jurnalistic și a transparenței politice, să inițieze cu membrii Consiliului de Onoare o întâlnire pe tema atât de complexă a alegerilor, scrie clubuldepresa.ro

Articolul precedentSimona Halep revine pe terenul de tenis
Articolul următorVicepreședinții ANAF și șeful Autorității Vamale, DEMIȘI! Ministrul Finanțelor, discuții cu Marcel Ciolacu