Rareș Bogdan a vorbit la Realitatea PLUS despre posibila comasare a alegerilor din acest an, dar și despre candidatul PNL pentru președinția României. Europarlamentarul anunță clar și fără echivoc că Nicolae Ciucă va candida.

Rareș Bogdan a vorbit la Realitatea PLUS despre propunerea PNL de comasare a alegerilor, dar și despre candidatul pentru președinție:

“A fost o discuție la nivelul PNL, liderii de filiale din teritoriu, au mandatat conducerea PNL pentru a purta negocieri cu colegii din PSD pentru a încerca să comasăm anumite rânduri de alegeri. Poți fi locale cu europarlamentare sau alt tip de comasare. Dacă reușim 2 comasări, am reduce costurile la jumătate, undeva spre 400 de milioane de euro.

Dacă vrem să scoatem impozitele pensiilor între 2000 și 3000 de lei, costul lunar pentru asta este undeva la 31 de milioane de euro, 155 de milioane de lei. Cu banii ăștia am reuși să reducem impozitarea la pensii. Dar democrația costă.

În 7 state europene sunt alegeri locale cu cele europarlamentare. Discuția este despre reprezentativitate. Pentru cei care merg să reprezinte România, ar fi un ajutor. Noi putem să mergem și cu 5 tipuri de alegeri așa cum sunt trecute în acest moment, nu e nicio problemă. Nu avem o variantă pe care să o considerăm cea mai bună.

Suntem un partid foarte mare, dacă se activează partidul acesta, credeți-mă că suntem imbatabili.

Primarii noștri se vor mobiliza oricum. Nu avem o problemă de mobilizare, trebuie să le dăm încredere acestor oameni, să nu ne ferim să vorbim despre cele 90 de miliarde bani europeni, investițiile directe străine în România care au avut un vârf în 2023 când era premier Nicolae Ciuca. Să vorbim de ceea ce au făcut aleșii noștri din teritoriu. Clujul a adus 4 miliarde de euro bani europeni, cât Malta și Cipru la un loc. Drumurile din Apuseni, aeroportul din Sibiu cu 82 milioane euro bani europeni.

Nicolae Ciuca este candidatul PNL la președinția României. Obligația în statut este ca atunci când ești șeful partidului să îți asumi. Domnia sa, cu eleganța care îl caracterizează, evită să o spună direct. Noi vom avea candidat la președinția României, nu există niciun termen de negociere de a susține un alt candidat.”, a declarat Rareș Bogdan la Realitatea PLUS.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentANM: Weekend cu ninsori și lapoviță în toată țara. Temperaturi de primăvară începând de săptămâna viitoare
Articolul următorClipe fericite și pline de emoție în familia Păcuraru. Ana Maria, mămică pentru a doua oară