România a ocupat locul al patrulea în clasamentul pe medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European pentru sporturile de vară de la Maribor, cu 9 de aur, 6 de argint şi 5 de bronz.

Este cea mai bună performanţă a României la o ediţie de vară a FOTE după cele din 1995 şi 2003 când a încheiat pe poziţia a treia.

În ultima zi a competiţiei România a cucerit aurul şi în proba feminină de ştafetă, în componența Bianca Maria Tiţa, Ştefania Balint, sportivă legitimată și la LPS Brașov, Denisa Capotă şi Ştefania Uţă reuşind un nou record al competiţiei, 2 minute 6 secunde și 13 sutimi.

Echipa feminină de handbal a României a obţinut argintul, după ce a fost învinsă în finală de Franţa cu 32-27. Tricolorele au avut în componență și trei sportive de la Corona Brașov, Ana Totoescu, Maria Balint și Ana Șerban precum și pe antrenoarea Mihaela Ciubotaru.

Delegația Federației de Natație a contribuit cu 8 medalii, dintre care două au fost aduse de sportivul Coronei Brașov, Darius Coman. Tânărul de 16 ani a cucerit medaliile de bronz în probele de 100 și 200 bras cu recorduri naționale.

Cele 9 medalii de aur au fost câştigate de înotătorii Aissia Prisecariu și Robert Badea, ştafeta feminină de 4×100 m liber, judoka Tudor Ilie Moşoi şi David Gliga, atletul Alin Şavlovschi şi ştafeta feminină de atletism.

România a participat cu o delegaţie compusă din 92 de sportivi, care au concurat la 9 discipline.

Articolul precedentCod galben de furtuni violente. Zonele lovite de vijelii puternice și grindină: temperaturile scad dramatic – HARTA
Articolul următorSondaj INSOMAR. Gabriela Firea câștigă detașat Primăria Capitalei dacă ar candida independent