Douăzeci şi cinci de persoane au fost arestate în cadrul unor raiduri în Germania, fiind suspectate că au complotat pentru răsturnarea guvernului. Rapoartele germane susţin că grupul format din personalităţi de extremă dreapta şi din foşti militari plănuia să ia cu asalt clădirea parlamentului, Reichstag, şi să preia puterea. Printre persoanele arestate în 11 state germane se numără doi presupuşi lideri, potrivit procurorilor federali.

Printre complotişti s-ar număra membri ai mişcării extremiste Reichsbürger (Cetăţeni ai Reichului), care se află de mult timp în vizorul poliţiei germane din cauza atacurilor violente şi a teoriilor conspiraţioniste rasiste. De asemenea, aceştia refuză să recunoască statul german modern.
 
Se presupune că aproximativ 50 de bărbaţi şi femei ar fi făcut parte din acest grup, care ar fi complotat pentru a răsturna republica şi a o înlocui cu un nou stat, după modelul Germaniei din 1871, potrivit BBC. 

Șeful grupului ar fi un cetățean german în vârstă de 71 de ani, numit Heinrich XIII și căruia i se spune „prinț”. 
„Nu avem încă un nume pentru acest grup”, a declarat o purtătoare de cuvânt a biroului procurorilor federali.

Articolul precedentPrețul petrolului a scăzut puternic
Articolul următorCampanie Realitatea PLUS: ”Vrem Petrom înapoi!” Alexandra Păcuraru: Vom strânge semnături pentru declanșarea unui referendum