Trenurile CFR sunt adevarate saune pe roți. Fără aer condiționat și fără geamuri care să se deschidă, la o temperatura de 45 de grade la orele amiezii: asa au calatorit zeci de oameni, printre care si foarte multi copii. Conditiile inumane au fost surprinse si de o echipa Realitatea PLUS, care a parcurs o parte a calatoriei de groaza. 

Reporterii Realitatea Plus au surprins imagini după orele prânzului, în trenul CFR care mergea din Mangalia spre Satu Mare. Înghesuiți în vagoane fără aparate de aer condiționat, călătorii au îndurat drumul transpirați din cap până în picioare. S-au pregătit pentru drumul lung cu apă și evantaie și haine subțiri, însă nimic nu a fost de folos: aerul era pur și simplu irespirabil.

Oamenii sunt foarte revoltați, pentru că aici, la această oră sunt peste 40 de grade Celsius resimțite și mulți spun că sunt nevoiți să călătorească chiar și 12 ore. De la copii, la tineri și bătrâni, cu toții au fost ținuți în condiții de groază. Mulți dintre ei au ieșit pe hol, ca să se răcorească, însă degeaba. 

„Noi suntem un grup de 18 persoane cu 13 copii minori, care tocmai au câștigat un campionat de fotbal și care sunt nevoiți să stea fără aer până în județul Bistrița”, a spus o călătoare.

La toate problemele, reprezentanții CFR ridică din umeri și problemele continuă să se repete. Scenariul a fost același și în urmă cu câteva săptămâni, când mai mulți copii au leșinat într-un tren pe ruta București Nord-Constanța din cauza căldurii, iar o femeie a fost luată cu ambulanța.

Articolul precedentNuanțele politice ale inculpării lui Donald Trump. O opinie de Ana Maria Păcuraru
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET