Vremea se anunță caniculară atât astăzi cât și în weekend.

Vremea în București

Capitala României se va confrunta astăzi cu o vreme caniculară, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a zilei. Temperatura maximă va fi de 35 de grade Celsius, iar cea minimă de 21 de grade Celsius. Indicele UV va fi de 7 din 11, ceea ce înseamnă că este necesar să te protejezi de soare cu cremă, pălărie și ochelari de soare. Dacă ai posibilitatea, evită să ieși din casă între orele 11:00 și 16:00, când razele solare sunt cele mai puternice.

Vremea în țară

Vremea va fi în general călduroasă în majoritatea zonelor țării și disconfortul va fi ridicat, cu precădere în sud și sud-est, unde va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 29 și 36 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 15 și 23 de grade, mai scăzute în depresiuni, unde vor fi 11 grade.

În nordul, nord-vestul și centrul teritoriului, precum și în zonele montane și submontane, vor fi perioade în care înnorările se vor accentua și local va ploua torențial și vor fi descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

Vremea în weekend

Dacă te gândești să faci planuri pentru weekend, trebuie să știi că vremea se va menține călduroasă și instabilă. Sâmbătă, 19 august 2023, temperaturile maxime vor varia între 26 și 35 de grade Celsius, iar cele minime între 14 și 23 de grade Celsius⁴. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara în vestul, nord-vestul și centrul țării, precum și la munte, unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

Duminică, 20 august 2023, temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 36 de grade Celsius, iar cele minime între 15 și 24 de grade Celsius⁵. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări izolate în zonele de deal și de munte, unde vor fi posibile averse slabe și descărcări electrice⁵. Vântul va sufla slab și moderat.

Vremea în luna august 2023

Luna august 2023 se anunță a fi una călduroasă și uscată, cu temperaturi peste media climatologică și precipitații deficitare. Potrivit prognozei meteo pe termen lung emise de ANM, în intervalul 21-28 august 2023, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, cu maxime ce vor depăși frecvent 35 de grade Celsius în sudul și sud-estul țării⁶. Regimul pluviometric va fi scăzut în majoritatea regiunilor, cu excepția zonelor montane și submontane, unde vor fi averse locale și descărcări electrice.

În ultimele trei zile ale lunii august 2023, se preconizează o răcire ușoară a vremii, cu temperaturi maxime ce se vor situa între 25 și 35 de grade Celsius, iar minime între 10 și 20 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi slabe în nord-vestul și centrul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat.

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorȘedință importantă de Guvern, astăzi. Legea privind calitatea în construcții va fi modificată