În timp ce în sud și est se vor înregistra temperaturi foarte ridicate, cu disconfort termic ridicat, în restul regiunilor vor fi averse, descărcări electrice și furtuni. Iată care sunt previziunile meteo pentru principalele zone ale țării.

Vremea în Câmpia Română, Lunca Dunării și Podișul Dobrogei

În aceste regiuni, vremea va fi călduroasă, pe alocuri caniculară, cu disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra între 31 și 36 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și/sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când vor fi posibile averse slabe și izolate.

Vremea în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Munteniei

În aceste zone, vremea va fi mai răcoroasă decât în sud și est, dar totuși caldă pentru această perioadă a anului. Temperaturile maxime se vor situa între 24 și 30 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, pe parcursul zilei și al serii. Pe suprafețe mici se vor acumula cantități de apă de peste 20…30 l/mp, iar în sud-est și în est vor fi condiții pentru vijelii și căderi de grindină.

Vremea la munte

Vremea la munte va fi în general instabilă. În masivele vestice și nordice, vor fi înnorări și ploi încă din orele dimineții, iar în Carpații Meridionali și de Curbură instabilitatea atmosferică se va accentua în cursul după-amiezii, când vor fi dezvoltări noroase convective, averse, descărcări electrice și condiții de grindină. Pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi însemnate (în general de peste 25…30 l/mp). Vântul va avea intensificări pe creste, dar intensificări de scurtă durată vor fi și la altitudini mai joase, asociate averselor.

Vremea la mare

Vremea la mare va continua să se încălzească. Disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 29 de grade Celsius. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 16 și 22 de grade Celsius.

Cum va fi vremea în restul săptămânii

Vremea nu va avea schimbări majore în urmatoarele zile. În sud și est se va menține căldura caniculară, cu disconfort termic ridicat. În restul teritoriului vor predomina înnorările și ploile torențiale, cu descărcări electrice și furtuni. Temperaturile vor fi în scădere față de ziua de miercuri, dar totuși peste mediile climatologice ale perioadei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale.

Cum va fi vremea în restul lunii august

Potrivit prognozei meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), luna august va avea mai multe zile extrem de călduroase, cu temperaturi ce vor fi peste normalul perioadei. În prima săptămână a lunii, valorile termice vor fi situate în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, posibil ușor mai ridicate în regiunile nord-estice și în cele sudice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice și local în cele vestice, estice, sud-estice și centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. În a doua săptămână a lunii, vremea se va încălzi treptat și se va instala o caniculă persistentă în sud și est, cu disconfort termic ridicat. În restul țării, vremea va fi caldă, dar cu unele episoade de instabilitate atmosferică. În a treia și a patra săptămână a lunii, vremea va rămâne caniculară în sud și est, cu temperaturi maxime ce vor depăși frecvent 35 de grade Celsius. În restul teritoriului, vremea va fi caldă, dar cu înnorări și ploi torențiale, mai ales după-amiaza și seara.

 

Articolul precedentATAC rusesc la 60 km de România! Armata lui Putin a bombardat porturile de la Dunăre
Articolul următorCe echipe s-au calificat, aseară, în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor