Experiment șocant pe alimentele din supermarketuri. O româncă a cumpărat mai multe produse pe care le-a păstrat timp de 10 luni, iar rezultatul este uluitor. Femeia a povestit pe pagina de Facebook că a achiziționat în septembrie 2022 un iaurt pe care l-a ținut în frigider până luna această. 

Când l-a deschis, textura era ca a unuia proaspătă, deși a trecut demult termenul de valabilitate. A făcut un experiment similar cu un măr, iar după 10 luni, fructul era doar ușor stafidit. 

„Buna dimineata, oameni buni!
Am cumpărat un iaurt in septembrie 2022. L-am ținut in frigider pana azi, 11 Iunie 2023. Am vrut sa văd cât #rezistă???? Chiar arată ca in ziua in care l-am cumpărat. Textura catifelată, bun la gust.
Cercetătorii au arătat că singura valoare care se schimbă față de cel care nu a expirat încă este pH-ul care tinde să scadă ușor. Astfel, consumul unui iaurt care a depășit termenul de valabilitate de până la trei săptămâni nu trebuie să te îngrijoreze.
Asa bun după 10 luni? Hmm!!!
Am mai făcut un experiment, in trecut, cu un măr. A rezistat un an. Era doar usor stafidit. Și se vedea o scrijelitură in coajă. Tratat serios!
Dar la iaurt… chiar nu îmi imaginam.
P.S. Am găsit și postarea cu mărul. Adaug link și foto”, a scris Maria Staicu pe pagina sa de Facebook.
Articolul precedentFostul premier Silvio Berlusconi, înmormântat astăzi
Articolul următorSecretul celor mai gustoși cartofi prăjiți. Este nevoie de un singur ingredient care se folosește la cozonaci