La Milano vor avea loc astăzi funeralii de stat pentru fostul premier Silvio Berlusconi, care a încetat din viață luni, la vârsta de 86 de ani. Cei mai înalți oficiali italieni vor participa la ceremonii, precum și o serie de lideri străini, ale căror nume nu au fost dezvăluite, din motive de securitate.

Sicriul fostului premier și lider al partidului Forza Italia va fi expus timp de câteva minute în Catedrala Duomo, iar în piață vor fi instalate maxi-ecrane pentru cei care vor să asiste la slujbă. În catedrală vor putea intra aproximativ 2.000 de persoane, potrivit Rador.

Și-a anunțat deja prezența, încă de luni, președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, precum și 32 de demnitari guvernamentali, care vor sosi de la Roma cu un zbor de stat.

Va participa, așa cum era de așteptat, și premierul Giorgia Meloni, care-i datorează ascensiunea politică lui Berlusconi. Comisia Europeană va fi reprezentată de Paolo Gentiloni.

Din motive de securitate, numele șefilor de stat străini care vor ajunge la Milano nu au fost încă făcute publice.

FOTO: Profimedia

Articolul precedentSingurele cuvinte din limba română ce nu pot fi traduse în nicio altă limbă de pe pământ. Tu știi care sunt?
Articolul următorExperiment halucinant: Iaurt ca nou, după 10 luni de la expirare!